martes, 20 de enero de 2015

COMENCEM!





En què consisteix el programa FEAC?

• En facilitar la trobada dels pares i mares dels alumnes d’ una determinada escola amb els mestres i/o professors dels seus fills per a parlar de temes educatius que són incumbència comuna.

• L’objectiu és dialogar sobre un tema d’ interès educatiu per a ambdós col·lectius, el familiar i el docent, vinculat a l’experiència quotidiana. Per tant, a les Trobades FEAC es comparteixen experiències, opinions o idees sobre els temes, i gràcies a les aportacions d’uns i altres (que son, necessàriament, distintes), s’avança i s’aprofundeix en la reflexió sobre el tema.

• Les aportacions de mestres i professors es fan 
en el mateix pla que les dels pares i mares, ja que entenen que cap dels col·lectius és més especialista que l’ altre, sinó que les seves experiències son distintes, i que entre ambdós es pot aconseguir un coneixement més real del fill/alumne. 

• El fet de poder parlar amb persones que tenen experiències similars i interessos comuns ajuda a prendre distancia d’un mateix, a relativitzar algunes opinions, a entendre altres raons, etc. En definitiva, el diàleg pot ser un camí de coneixement i millora personal. El diàleg compartit entre persones expertes (que tenen experiència) i que es respecten, es una eina molt poderosa per a promoure la reflexió.


Quins són els Objectius del programa FEAC?

• Crear un clima continuat de relació educativa entre l'escola i les famílies que hi ha confiat l'educació dels seus fills.

• Establir i mantenir un canal regular d'informació entre l'escola i les famílies que hi estan vinculades, de manera que aquesta informació esdevingui, per als pares i mares dels alumnes, un estímul que motivi el desig d'un diàleg formatiu amb els mestres i professors de l'escola.

• Establir un àmbit formatiu en el qual els protagonistes siguin, conjuntament, els pares i mares que ho desitgin i alguns dels mestres i professors/es que a l'escola són els tutors de llurs fills.



• Ajudar les famílies a compartir els criteris educatius de l'escola i a donar suport a la tasca que realitza amb llurs fills, de manera que aquesta tasca esdevingui, cada dia més, una "acció compartida" per les famílies i l'escola.


• Ajudar els mestres i professors a conèixer i comprendre les preocupacions de les famílies en relació amb l'educació dels seus fills, que són els alumnes de l'escola.

• Afavorir que els pares i mares considerin que l'escola de llurs fills és, també, la seva escola i, per tant, que reconeguin que és també l'àmbit en el qual poden augmentar la seva formació com a pares i mares educadors de llurs fills.

Donar l’oportunitat de reflexionar, en temps de tanta acció, sobre el fet que tot el que viu un infant, nen o jove incideix en la seva educació.










No hay comentarios:

Publicar un comentario